Spørsmål & Svar

Er jeg anonym her?

Ja. På BARsnakk er du helt anonym. Så lenge du selv ikke forteller hvem du er, kan ikke vi vite hvem du er, hvor du bor, hva IP-adressen din er eller hvem du snakker om.

Må jeg si hvor gammel jeg er?

Nei. Du kan velge selv hva du vil si, men for å starte samtalen på chatten må du velge kjønn og hvilken aldersgruppe du er i – og om du vil ha nickname.

Hvem er det jeg chatter med hos dere?

Når du starter chatten kommer du i kontakt med en av våre frivillige. Du kan se bilde av din chat-vert i vinduet som åpner seg – men de kan ikke se hvem du er. Mange av våre frivillige har selv vokst opp i hjem med rusproblemer, og vet derfor mye om hvordan det kan være. Alle frivillige har selvsagt taushetsplikt.

Hva er taushetsplikt?

Taushetsplikt betyr at vi ikke har lov å fortelle videre til andre hvem du er, og hva akkurat du har fortalt.

Hva er meldeplikt?

Meldeplikt betyr at hvis du er under 18 år og lever i en situasjon som er farlig for deg – og du forteller oss hvem du er – må vi si ifra til barnevernet, så de kan hjelpe deg. Hvis vi i løpet av samtalen føler at vi bør si fra til barnevernet, vil vi alltid snakke med deg om dette FØR vi melder til noen. Dersom det skulle skje at vi melder fra, kan du fortsatt komme til oss for hjelp og støtte.

Kan andre lese hva jeg skriver?

Nei. Alle samtaler blir arkivert – helt anonymt – slik at vi skal kunne bruke dem for å lære mer og bli enda bedre.

Er dere psykologer?

Nei. Vi er vanlige unge voksne og voksne som er her for deg, men som har blitt opplært til å snakke med barn, ungdom og voksne om ting som kan være vanskelige.

Hva skjer om jeg forteller om hvordan det EGENTLIG er?

Du kan være helt trygg på at det ikke hender noe skummelt, selv om du forteller oss hvordan du har det. Kanskje kan du føle deg litt bedre etter å ha fått sagt det til noen. Den anonyme chatte-tjenesten er her bare for at du skal ha noen å snakke med. Men hvis du velger å fortelle oss hvem du er, og lever i en situasjon som er farlig for deg, har vi meldeplikt og må si fra til barnevernet så de kan hjelpe deg.

Kommer barnevernet og tar meg om jeg forteller?

Barnevernet kommer KUN hvis vi vet hvem du er(se svaret under Hva er meldeplikt?) Barnevernet har noe som heter undersøkelsesplikt. Det betyr at de MÅ de undersøke saken hvis de får vite at noen gjør deg vondt. Barnevernet har også en tidsfrist, og må undersøke saken før det går for lang tid. Det er viktig at barnevernet har regler som fører til at barn og unge som trenger hjelp får det.


Det er alltid mange andre ting som prøves ut før man eventuelt må flytte fra hjemmet sitt. På en måte kan vi si at det er det siste som skjer.

For at vi skal kunne tilby BARsnakk helt anonymt og på riktig en slik måte at vi følger norsk lov har vi laget en såkalt «brukeravtale.» Den må vi følge og den gjelder for all kontakt vi har med enkeltmennesker i både BAR og BARsnakk.

«Brukeravtalen» i sin helhet kan du lese ved å trykke her!

Er dere bare her på mandager og tirsdager?

BARsnakk-chat er åpen mandager og tirsdager mellom 17.00 og 20.00.  I tillegg kan du avtale å møte oss på vårt kontor i Oslo eller Tromsø, eller en annen plass i Oslo og Tromsø hvor du vil møtes. Det kan for eksempel være en cafe, skolen, fritidsklubben eller en park.

Hvis jeg ikke vil snakke på chatten, hva gjør jeg da?

Om du ønsker å snakke med noen av oss utenom mandager og tirsdager er det bare å ta kontakt på telefon: 47 97 75 65 eller e-post: post@barweb.no. Da kan du også avtale å møte en av oss som jobber i BAR enten i Oslo eller Tromsø. Vi er snille, lette å prate med, og har også taushetsplikt.

Ved å bruke vår hjemmeside aksepterer du at informasjonskapsler (cookies) brukes for å forbedre og tilpasse ditt besøk. Les mer